Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές

Τεχνικές και μέθοδοι που εφαρμόζουμε

Οι Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές (MIS) αποτελούν ένα σύνολο χειρουργικών τεχνικών και μεθόδων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των χειρουργικών προβλημάτων με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την ελάχιστη παρέμβαση και διαταραχή στο ανθρώπινο σώμα.

Γόνατο

Η μεγαλύτερη άρθρωση του σώματος

Τα γόνατα παίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη και στη βάδιση μας. Καθημερινά επιβαρύνονται προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις διάφορες καταπονήσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην πρόωρη φθορά τους ή στον άμεσο τραυματισμό τους.

Ισχίο

Μια αρκετά πολύπλοκη άρθρωση και από τις μεγαλύτερες στο ανθρώπινο σώμα

Η άρθρωση του ισχίου είναι περίπου σαν εκείνη του ώμου, όπου το ένα οστό ουσιαστικά «κουμπώνει» σαν μπάλα σε θήκη, παρέχοντας την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων.

Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από φθορά στο ισχίο συγκριτικά με τους άντρες. Μάλιστα η παρουσία συγκεκριμένων γονιδίων παίζει ρόλο στην εμφάνιση της αρθρίτιδας στις μεσήλικες γυναίκες, ενώ είναι πιθανόν μετά από τραυματισμό να εμφανιστεί αρθρίτιδα και σε νέους/νέες.

Ώμος

Η πιο πολύπλοκα σχεδιασμένη άρθρωση στο ανθρώπινο σώμα

Η άρθρωση του ώμου είναι από τη φύση της, σχετικά εύκολο να τραυματιστεί ή να φθαρεί, ωστόσο το πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, εξαρτάται από την χρήση που της κάνει το άτομο στην καθημερινότητα του.

Τα προβλήματα αυτά, είναι είτε μικροτραυματισμοί και ενοχλήσεις, όπως ένα απλό πρήξιμο ή μία τενοντίτιδα, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με συντηρητική θεραπεία είτε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως οστεοαρθρίτιδα ή ρήξη του στροφικού πετάλου του επιχείλιου χόνδρου, που απαιτούν πιο επεμβατικές λύσεις όπως αρθροσκόπηση ώμου.

Ποδοκνημική-Άκρος πόδας

Μια από τις πιο ιδιαίτερες κατασκευές του ανθρώπινου σώματος

Ο άκρος πόδας είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες κατασκευές του ανθρώπινου σώματος. Η εξαιρετική γεωμετρία του είναι αυτή που βοηθάει τον άνθρωπο να επιτελεί πολύ σύνθετες δραστηριότητες με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Πηχεοκαρπική

Ο καρπός με τον πήχη είναι από τις πιο χρήσιμες αρθρώσεις του χεριού

Η γενικότερη άρθρωση του καρπού απαρτίζεται από πολλαπλές αρθρώσεις και συνολικά 8 οστά τα οποία χωρίζονται σε δύο σειρές (την εγγύς και την περιφερική) που η καθεμία από αυτές ενώνονται με τα οστά του αντιβραχίου (την κερκίδα και την ωλένη) και τα μετακάρπια οστά αντίστοιχα.

Μια από τις συχνότερες παθήσεις της άκρας χείρας είναι το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα. Ταλαιπωρεί συχνά τους ασθενείς κυρίως το βράδυ με μούδιασμα και πόνο που αντανακλά στον αντίχειρα, στον δείκτη και στον μέσο δάκτυλο.