Φώτης Χ. Τσούκας

Ορθοπεδικός Χειρουργός - Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών

Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός Φώτης Χ. Τσούκας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ρώμης La Sapienza I(1985-1991) από την οποία αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου άριστα.

Ειδικεύτηκε στην Β’ Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Κρατικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Π.Γ.Ν.Α. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του εργάστηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ως εφημερεύων (1998-2000) καθώς και στην Παιδο-Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ (1999) Από το 2001-2002 εργάστηκε στην Δ’ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ως Επιμελητής Ορθοπεδικός Χειρουργός.

Από το 2002 έως το 2020 εργάστηκε στο Νοσοκομείο METROPOLITAN ως επιμελητής Ορθοπεδικός Χειρουργός, από το 2005 ως Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής και από το 2009 ως Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 είναι Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Από τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο συνεργασίας του Ομίλου Ευρωκλινικής με την Πανερυθραϊκός B.C, ο Ιατρός είναι Επικεφαλής του Ιατρικού Τιμ.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω θέσεων καθώς και η άρτια εκπαίδευσή του στην Ορθοπεδική Χειρουργική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η συχνή συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια ως εκπαιδευτής καθώς και η καθημερινή ενασχόληση με το χειρουργείο, του δίνουν τη δυνατότητα να διεξάγει επεμβάσεις σε όλο το φάσμα της ορθοπεδικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αθλητικές κακώσεις, στην αρθροπλαστική γόνατος – ισχίου – ώμου με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και χρήση ρομποτικής χειρουργικής, όπου αυτή εφαρμόζεται, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς του αποτελεσματική ιατρική φροντίδα και ασφάλεια με ανώδυνη και γρήγορη αποκατάσταση.

Τομείς Εξειδίκευσης

Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος – Ισχίου ΜΑΚΟPlasty

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος με πλοήγηση μέσω υπολογιστή CAS (Computer Assisted Surgery)

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ισχίου (AMIS)

Αθλητικές Κακώσεις:

  • Αρθροσκόπηση Ώμου
  • Αρθροσκόπηση Αγκώνα
  • Αρθροσκόπηση Πηχεοκαρπικής
  • Αρθροσκόπηση Ισχίου
  • Αρθροσκόπηση Γόνατος
  • Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής

Τεχνικές Ελάχιστης Επεμβατικότητας MIS (Minimal Invasive Surgery):

  • Ενδοσκοπική Αντιμετώπιση Καρπιαίου Σωλήνα
  • Διορθωτική οστεοτομία μεταταρσίων (κότσια)

Ορθοπεδικός Χειρουργός

Δημοσιεύσεις

Κάντε κλικ για να δείτε δημοσιεύσεις του Ορθοπεδικού Φώτη Χ. Τσούκα